Sunday, October 25, 2009

rapuhnya ukhuwah~

nak terbang dengan hg, hgpa, ko n mu~ [dengan semua]

Kesahnya bermula bila exam titas yg di’annouced’ batal pada hr khamis lalu, tiba2 dengan jynya akan diadakan balik hr isnin nie…. Pe hal? Rupa-rupanya ad BIG MOUTH (BM) yg g report kat salah sorg lecturer yg exam tuh camncel.. n lecturer lak, myb kurang arif dengan situasi sebenar mengapa exam d cancel telah mengarahkan lecturer titas kami tok ‘on’ dat exam…

So d cnie la statnya kesah tuduh menuduh dituduh da sebagainya….xsampi satu hari, bermula sesi menggunakan ayat2 yg ‘indah’ d facebook dan juga status ym.. aku tuduh hg.. hg tuduh aku..sampai wujudnya adengan air mata.. jerit menjerit dan maki memaki dengan dasatnya..n yg paling bez, suma nie jadik dlm satu cohort.. sesame kwn2 yg kita balik kg sama2, kita blaja sama..maen skalik…satu grup blakon tunggang terbalik… pendek kata kwn yg dah susah senang bersama dlm 2 thun stgh nie… tp ble munculnya kes2 camnie.. cepat j suma melatah n tros hentam kwn masing2.. y?

Bak kate kwn aku, aku heran camne si BM tuh leyh dok diam n saksikan dengan bahgienya camner dok QUT, cohort 1 nie dok bercerai berai sebb dy.. gile xdek ati prot.. ati batu la ko! Sorry.. kalo dengan org laen aku mls nk kutuk, tp kalo dengan si BM yg sampai skrg masih menjadik seketol entiti nie, rasenye mmg layak la dihentam… siap la kalo tau ko sape.. sebb ko la ramai gado~

Aku paham thp org menghadapi tekanan n kejutan ( bila name dy disangkut pautkan ) adalah laen.. tp aku xphm bila dengan senangnya kita gado sesame kwn.. n maki kwn2 kite.. kat fb lak tuh.. come on, kita kan future teacher, so cam xbez kowt guna doz kind of words.. ..

kalo nk wat sgala program kerohanian, program pemantapan ukhuwah sure ramai akan kate “xpyhla..dah besar.. dah tau camne nk berkawan” xpown xkurang yg perlekeh cakap camnie “ala mcm la penting sgt.. ukhuwah2 .. bajet~”.. tp ble jadik camnie, kita da leyh tgk snirk level ukhuwah tuh kat mane.. kalo sesame umah pown leyh xckp, kalo kwn yg kita slalo hang out pown leyh turn up berantakan..hurmm kna tgk balik la kowt..

time nie.. aku rasa rindu sgt kat segala kem yg nah aku ikowt time skola dulu.. it’s not I am saying aku bangga sgt dengan kem2 tuh kea p… tp sedikit sebanyak aku da rase effect dy even dulu aku snrik pown memberontak bila kna went tru menda2 camtuh.. rase sgt2 membuang masa n kebudak budakan tok aku yg bajet ‘matured’ time tuh. Tp btol la kate senior..”menda2 camnie la yg korang akan ingt sampai mati”~ thanx akak!

actually.. umah aku n umah madi xtahu satu hape pown sal kes exam titas nie.. bile da msok fb j baru tau sume.. so, kalo dr awal,, xd kecoh2 sgt dengan sgala makian kat fb nie.. xd org kowt akn tau.. hurm aku pown leyh volunteer tok dituduh hahaha.. sebb xd pe sgt kowt..cuz I did nutin so I shud feel nutin.. btol kan?.. tp tu la .. mcm d ckp d atas..level menghadapi kejutan org laen2.. yg terkejut lebeyh, bahye la sket.. tu da BM mouth.. bahgia la kan tgk org camnie?? Ntah hape.. dah wat kwn2 aku jadik hape ntah da..

hurm da nk exam pown.. jom lupakan sumenye n focus on our stadi.. sape yg wat tuh, juz nk dptkan explaination, bukn nk mkn ko pown.. alahai..gila pengecut!

Marilah terbang2 sesame~

ilmu tanpa amal umpam pokok tanpa buah :
students model wat d teacher do..
even xdek students lg,, we shud b well-mannered starting now~




3 comments:

khadijah said...

awat xkluaq aku pnya komen?alahai...penat ja tulis...huhu

khadijah said...

ooo rpanya2 sbb aku xtulis word verification...

apa yg aku nk ckp kat sini adalah..[buat siaran ulangan]

ukhwah kita xrapuh kan???

rindu la kat hg...aku pon teringat kem2 kat skolah dulu...huhu..walaupon kita ni golongan pemberontak...hua3...

tapi tu la...kwn tu sgt pntg...tmbah2 kalau dah dok jauh ngan family cam aku ni...kwn2 la nk jadi segala2nya...tempat luah perasaan,tmpat nk nangis2...kwn la yg tgoq bila ada buat silap n mcm2 la....
tapi hbgn krana Allah ni la slalu byk dpt dugaan...kdg2 bnda kecik ja pon,tapi cepat sgt terasa...cam apa ja...setan suka dok cucuk2...
pastu bila gaduh,bru rasa nyesal giler2..pdan muka diri sndri....syg la hbgn kerana Allah hancur mcm tu ja...abeh menang setan2...hampeh2...

huhu..apa2 pon aku slalu syg hg!hehe...rindu la..dah la xleh jmpak smpai grad...lama giler xjmpa..

walau apa pon yg menimpa hg mcm yg hg dok post kat blog ni,aku doakan segalanya akan ok...ameen...pjg plak aku melalut nih...lama x melawat blog hg nih...saja nk tinggalkan jejak...huhuhu...

camaraderie said...

djah....
aku pown rhendu hg..dr f1 dok kwn ngn hg.. bila xdak.. sgt la terasa huhuhu

xp djah.. kita dok jauh pown kita leyh kita slalu keep in touch kan..

semoga ukhuwah kita berpanjangan dan diredhaiNya~

-we maybe far apart but u'll oweyz be in my heart =)

linkwithin @>--

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...