Saturday, December 26, 2009

rhendu pd zaman itu...


Hurm masok taun nie, dah olmost 2 years idop d KL...
(consider dok KL la cuz mase byk spent kat sane compared to d kajang)

KL, kota metropolitan, yang menjanjikan hiburan yang tidak berpenghujung dan gajet yang canggih manggih...
Even aku xd la hidup btol2 cam org KL, ( paham2 snirik) tp impak nye tetap terasa...
times dah jadik cam seblah umah n klcc dah jd tempat santai...tgk fountain dy yg bez, sgt mendamaikan...sambil mkn ais krim.. huhu bes!

Tp br nie ke BTN d Meru, Klang...
akhirnya... stlah sekian lama d kelilingi hutan konkrit.. nie la pluang masok tempat yg penoh pokok balik..dengan bunyi unggas dan kera2 yg menghiburkan...
embun pagi dan kabus tebal membuatkan tempat tu sgt nyaman...
lg nyaman bler kne mandi kolah mcm d BAU kisas...pergh menggeletar badan,.. mulut pown dah cam 'machine gun'... xleyh dok diam... menggigil!

time mkn, kami ke tempat mkn beramai2.... time free, lepak bilik j, tdo n ngobro2 dengn kwn2
xd laptop tok on9 and xd muvi tok ditgk yet hidup sgt bez!
kdg...sgt rhendu zaman camtu.. zaman aku dudok d kg.. skolah d baling...
zaman aku xnah tau sal.. ap tuh times, ap tuh low yat, ap tuh mid!
zaman aku hidup juz dengan kwn dan belajar hidup dengan ap yg ad.....
xpernah merasa kekurangan even xd hp, xd mp3, dan xd astro d tv!
zaman aku xterasa nk survey hp n laptop bes2 n tgk trailer muvi d net...

hurm skrg.. aku phm.. nape certain org refuse nk berhijrah ke bndar n y org yg used to live in kg...mmg sgt berharap will end up his life kat kg jugak..
sebb dy mendamaikan.. jauh dr nikmat duniawi yg sering buat kita lupa untuk bersyukur...
one day.. aku pown xrase aku akn tros dok kat cnie..myb kawasan area kg akan wat aku lebeyh bersemangat tok ngajar cuz d students deyr need me more that the urban's..
(alah..dak2 bandar, kte xngajo pown dy dah pndai... tusyen belambak! kte ajar pown kdg wat dek j.. sumbungs!)
Insyallah one day.. i'll be back in berlin..kalo xberlin pown yg sewaktu dengan nya lah...







3 comments:

shuk said...

NGUEHEHEHEHE..dapat org berlin bleyh la end up di berlin..hmm ak gak la yg akhernya x dapat dok berlin..

shuk said...

NGUEHEHEHEHE..dapat org berlin bleyh la end up di berlin..hmm ak gak la yg akhernya x dapat dok berlin..

camaraderie said...

mana tau?? masa panjang lg kan.. hehehe...

linkwithin @>--

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...