Thursday, June 10, 2010

y werecat? knp mesti kucing jadian?



tercetusnya idea nk cter sal sejarah emel nie sebb aku jumpk gmba nie


pernah dengar x nama group d fb "my email sounds funny because i made it when i was 11"? HAHAHA aku suke gilak group nie sebb aku rasa aku punya emel pown cam plek j werecat_girlw@yahoo.com

so y WERECAT??

ya, famili, kawan2, musuh ketat longgar suma pown da tau aku gler kucing tapi

kenapa mesti WERECAT?


kenapa x namakan j emel aku tu, catslover..xpown typical sket lg. ilovecat.haha
ok.actually aku da tau kewujudan word werewolf nie beribu2 zaman yg lampau da, tp aku seryes xpenah tau ad gak word werecat sampai la aku baca buku nie.

Night of the Werecat!

aku jumpk buku nie dlm almari auntyang kalau xsilap. hasil punggahan aku kali tu.
owh ye, auntyang tu mak sdara aku. time tu dy muda remaja lg n aku, still seorang budak cumel. n aku dok d kg, tinggal ngn mak tok n wan time stadi d SMKA baling. so bila hujung minggu, cuti, aku buhsan, aku krosek@punggah la carik buku cuz auntyg aku nie mmg byk buku.

so, back to the story, aku sgt excited lah biler first jumpk buku nie cuz it is R.L.Stine's.. (suke cter2 horror nie). then, baca punya baca. wah! sgt best rupanya sampai habis dekat mak tok, wan, kawan2, aku citer sal buku nie. (aku cter kowt BM la. haish. xkan nk bantai BI lak. tok aku pown xphm. aku pown tergeliat lidah. aduai). pendek kata mmg jatuh hati tros la kat buku nie. aku siap sinpam wat harta snirik lg. xletak balik da dlm almari tuh. harharhar. jahat2~



owh ok. so, minggu tu bila pergi skola, xingt sama ada mmg wajib buat or aku yg gedik nk buat emel. n aku mmg xd idea nk bowh nama ap. yg ad dlm kpala werecat tu j. maka tercipta la emel pertama aku, werecat_girlw. knp ad 'w' d hujung girl? erm..sebb nama aku mula ngn wan. so cam initial la kat situ. haha ok aku tipu~

prasan x biler kter wat emel, kan dy akan cek, whether, kiter punya id tu dah d ambil org ke blom. xprasan? haa p wat emel br! pastu usha sampai jumpk. mine, biler aku tulis werecat_girl sahaja, dy ckp dah xavailable. means dlm dunia nie, ad gak la seorang lagi manusia selaen aku yg terfikir nk wat nama nie. cuma aku terlambat sket j. ngueh2~

and org tu jugak, mesti dah terjumpak lalu baca buku nie, jatuh hati den bowh nama emel dy cam tu (wah itu cerita aku). xpown... dy minat kucing~ ok close case!
jadi, (dah buhsan guna so). 'w' kat blakang tu sebb nk bg jadik laen sket la nama emel tu. maka begitu lah kesahnya macam mana aku buleyh letak nama emel cam tu.. make sense x? hee

in case korang tertanya-tanya ap la sebenanya cerita kucing jadian tu..nie aku carikan sinopsis tok korang. tada! baek kan..
This book is about Wendy going to a cat store and got a charm. She got it from the cat shop owner as a gift. Wendy got the necklace and one night at full moon she transformed. She became a werecat. She believed it was the necklace's curse and she threw it away. She didn't want to change into a cat again. One night it was full moon again and she transformed into a werecat again. She thought it was weird, but that night she met 3 other big werecats. Those 3 scared and finally she found out it was her family. Her dad told her, her family has a special ability to transform to werecats at full moon nights.

buku tu sekarang dah xtau ke mana. dengan banjir 2,3 thun skali aku xrasa buku tu masih ad kat umah mak tok. wan da campak masok api kowt T__T.
aku cam nk bli j satu, wat koleksi. nnt leyh cter kat cucu2 plak. Y(",)Y siap leyh tunjuk buku lagi. br authentic sket. hahaha sengal~ (ad jual online buku nie)
ok tata

3 comments:

Sidratul Muntaha said...

kecik-kecik dah pandai baca buku english.kagum aku!
kalo aku jgn harap.dah besar2 baru aku baca.haha...

ko tak ada niat ke nak tukar e-mail ko memandangkan ko kini 21 tahun?hehe...

z.e.t.t.y said...

hahaha sudah pasti la aku berniat..
formal emel xkan nk pki kucing jadian kowt.

aku ad 3 emel, emel, laman web sosial, emel emo, dan emel formal. cunx? hehe

shuk said...

ritu kata kak sal yg nak letak nama ni?

linkwithin @>--

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...