Friday, October 8, 2010

liqa' al-mulk d E32!


doa al-wehdah

لا إله إلاّ الله
إلهاً واحداً و نحن له مسلمون


لا إله إلاّ الله
و لا نعبد إلاّ إيّاه
مخلصين له الدين
و لو كره المشركون


لا إله إلاّ الله
ربّنا و ربّ آبائنا الأوّلين


لا إله إلاّ الله
وحده وحده وحده
أنجز وعده
ونصر عبده
وأعزّ جنده
وهزم الأحزاب وحده


فله المُلكُ و لهُ الحمد
يحيي و يميت
و يميت و يحيي
و هو حيٌّ لا يموت


بيده الخير
و هو على كلّ شيءٍ قدير


الله أكـــبر


Tiada Tuhan yang disembah selain ALlah
Tuhan yang Maha Esa
dan kami berserah kepadaNya
Tiada Tuhan yang disembah selainNya
kami tidak menyerah selain kepadaNya
kami mengikhlaskan tunduk kepada Nya
walaupun dibenci oleh org musyrik
Tiada Tuhan selain Allah
Tuhan kami dan Tuhan nenek moyang kami
yang terdahulu

Tiada Tuhan yang disembah selain Allah
Tuhan yang Esa,Tuhan yang Esa,Tuhan yang Esa
Dia telah menunaikan janjiNya
Dia telah memenangkan hambaNya
Dia telah memuliakan tenteraNya
dan Dia telah mengalahkan musuhNya berseorangan

Bagi ALlah segala kerajaan,bagi segala pujian
Dia yang menghidupkan dan mematikan
Dia yang mematikan dan menghidupkan
sedangkan Dia Maha Hidup dan tidak mati
Dalam segala kekuasaan dan kebajikan
dan Dia Maha Berkuasa atas segala sesuatu
ALlah Maha Besar


~KISAS 06~
muslimat rumah ali


suddenly tringat skola time kita wat liqa' tok al-mulk dan ribat tok bacaan doa wehdah nie. time tu, kalau da ngntuk tersenguk2 or even worst da tdo pown still kne turun katil tok liqa' kan? haha funny j bler tringat muka sorg2 yg mulot terkumat kamit baca al mulk tapi mata pejam. punya la fasih baca al mulk time tu! yg bestya time ribat pown ada lg yg still tdo. padahal tgh berdiri tuh. power sungguh~ =D kalau ad cik Ti (tikus) datang wat siaran langsung, habis semua mencecet2 lari panjat katil. takowt2+geli! but den kita sambung baca al mulk balik! haha sgt lawak bila tringat balik! Lepas liqa' pakat g toilet or g stadi kat bilik stadi. hurm jarang sgt yg tros tdo except for mut yg mmg awal2 lg da tdo sblom liqa' lg pown.

owh sgt rindu suasana tu!!
ok la i am strating to miss my girlfriends badly!
kne stop dulu before terbawa2 feelin nie. kang lg ad yg xleyh tdo.






4 comments:

Noor Asyila said...

rinduuuuuuuuunyeeeee!!!
kt masa balik rumah ritu, bukak balik album, teringat zaman skola!

rindu, rindu, rindu! <3

shuk said...

adei bapak poyo ak p tulis dr shuk.adoi

debudebanana said...

zetty, i miss so u much!!

rasa cam rindu sgt nk dapatkan balik jiwa yg sgt tegar kat kisas walaupon aku agak hampeh kat kisas tu...huk3...

z.e.t.t.y said...

syila: pic nie ad kat dinding bilik. mmg sgt rindu semua each time tgk gamba nie!

shuk: mu dengan aku, xDAK YG POYO!

djah:i miz u damn much t0o!
aku pown super hampeh gak kat kisas. tp kenangan2 as budak hampeh tu jugak la yg melekat d hati =)

ap2 pown tq 'cikgu2' ad math saya!

linkwithin @>--

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...