Saturday, January 29, 2011

restu itu penting~


Recently my fb status regarding “pura-pura bahagia.. kahwin pilihan keluarga” menarik minat kwn2. Ramai yg ‘like’ status.. xkurang yg turut mengomen. Both positive and negative.

Haish.. nampaknya.. umur kita2 nie, mmg dah masok kategori ‘pantang’ buka isu kahwen. Laju je bertindak balas... =D

Aku pown, usha kejap j rancangan semanis kurma, pastu lari naek atas balik. Agak2 dah dapat gist of the talk, malas la nak dengar lama2. Hehe..

Usha hp, ada msg. From ‘mak tok’ *tiba2 ja hantaq msg*

“etty, p tgk semanis kurma”... *isk kna lagi*


ok la...

So the talk generally tells you that:

  • Kahwin pilihan keluarga nie still wujud.
  • Esp org yg ‘malas’ nk cari pasangan sendiri, prefer, mak ayah pilihkan.
  • Parents choice nie slalunya ‘kena’ dgn taste anak because they know their child best.
  • Istilah ‘pura-pura bahagia’ slalunya end up dgn ‘truly bahagia’. Ye la awal2 xknal pasangan sgt. Lama2 ok la.. kowt.. insyallah.. =P
  • Even kahwin dengan pilihan sendiri, pastikan dengan restu ibu bapa. Dpt approval gitu!
  • Restu dan doa ibu bapa sangat sangat sangat lahhhhhhhh penting. Rumah tangga insyallah akan menjadi/kekal bahagia no matter kahwen dengn calon sendiri atau pilihan keluarga bila ibu bapa terus menerus mendoakan kebahagiaan anak2 mereka.
  • Doa kasih sayang family: al araaf: 89 & al-kahfi:10
sekian..

another 15 minutes to ten. cerekarama,' menantu tip top!'. family time~


p/s ok sy tau music sgt d belog ini sgt 'xleyh bla' tapi.. saya suka.. ad meaning.



1 comment:

fatalist said...

mungkin itu yang terbaik..hehehe

linkwithin @>--

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...